4.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 23:31
No menu items!

Premierul irlandez Leo Varadkar va lucra o tură pe săptămână ca medic, meseria sa de bază

spot_img

Premierul Irlandei Leo Varadkar s-a înregistrat din nou ca practician medical şi va lucra o tură pe săptămână pentru a da o mână de ajutor în contextul crizei coronavirusului, a afirmat duminică un purtător de cuvânt al biroului său, potrivit Reuters.

Varadkar a lucrat ca medic timp de şapte ani înainte de a renunţa la profesie şi de a deveni politician şi a fost scos din registrul medical în 2013. Conform unui articol din Irish Times, Varadkar s-a înregistrat din nou în martie în contextul în care criza lua amploare şi intenţionează să lucreze pentru serviciul de sănătate (Health Service Executive – HSE) cu o tură pe săptămână într-o zonă potrivită calificărilor sale.

În martie, ministrul Sănătăţii, Simon Harris, a lansat o campanie de recrutare de specialişti pentru ca serviciul de sănătate să poată face faţă pandemiei de coronavirus, folosind mesajul: ”Ţara are nevoie de voi”. Conform Irish Times, Varadkar ajută la evaluările medicale prin telefon – primul pas în gestioanrea persoanelor posibil expuse la Covid-19.