17.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 17:11

Vaslui: Tavanul unei clase, prăbușit la o săptămână de la reabilitare. Constructorul dă vina pe…vânt

spot_img

Tavanul unei clase a școlii din comuna Arsura (județul Vaslui) s-a prăbuşit la o săptămână de la terminarea lucrărilor de reabilitare. În acel moment, în sală erau doi elevi şi doi dascăli. Toţi au scăpat teferi, pentru că zgomotul dinaintea prăbuşirii i-a speriat. Cursurile în şcoală au fost suspendate până când constructorul va remedia problemele, transmite digi24.ro.

Deși a fost dată în folosință acum o săptămână, după doi ani de lucrări pentru care s-au cheltuit aproximativ 700.000 de lei, școala este acum închisă, iar elevii sunt obligați să facă naveta la 4 kilometri distanță pentru a participa la cursuri.

Am auzit o pocnitură foarte mare, puternică. În momentul în care noi am ajuns la ușă a căzut tavanul. A fost cutremurător.”, spune Roxana Andronache, profesor la Școala Gimnazială.

Adrian Samson, fostul administrator al firmei de construcţii, dă vina pe…vânt. „A fost o situaţie cam dificilă cu vântul şi e posibil, s-au lipit pe-acolo şi au făcut nişte lucruri, să se fi creat un gol de aer. O să cer eu de la proiectant un punct de vedere de ce s-a întâmplat lucrul ăsta”, a mai spus Samson.

În plus, fostul constructor a promis că va verifica materialele folosite.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a decis să înceapă o anchetă în acest caz. „Vom merge la școală, vom vedea ce s-a întâmplat. Vom lua anumite măsuri dacă se impun” , spune Maria Ciulei, inspectorul adjunct al ISJ Vaslui.

În condițiile în care lucrarea este încă în garanție, constructorul trebuie să suporte cheltuielile pentru repararea tavanului.