vineri, 30 octombrie 2020 - 0:42

Varză în stil asiatic

Franța și Germania au intrat în blocaj pentru o lună. Parlamentul spaniol a aprobat urgența sanitară pentru șase luni

Noile măsuri sunt cele mai dure din primăvară și urmează restricțiilor din Spania și Italia, menite să reducă răspândirea virusului și să ușureze tensiunea...

Lider PNL din Timișoara: Am obosit de Iohannis. Urăsc trădătorii

Fostul consilier personal al ex-primarului Timișoarei, Nicolae Robu, a postat pe Facebook un mesaj acid la adrea partidului și al lui Klaus Iohannis.  Directorul Pieţe...

Mihai Tudose prevestește dezastrul: „După alegeri vor închide tot”

Fostul premier Mihai Tudose susține că liberalii nu vor lua nicio măsură înaintea alegerilor, dar forțează organizarea acestora în 6 decembrie pentru ca apoi...

Îndepărtat de PSD din toate funcțiile, Marian Oprișan a câștigat locul de vicepreședinte al CJ Vrancea

Fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a fost desemnat, joi, drept vicepreședinte al instituției, cu majoritate de voturi.  După ce a fost îndepărtat...

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 200 gr carne tocată,
  • 500 gr varză,
  • 3 linguri ulei de susan,
  • 2 lingurițe pastă de ardei,
  • 5 lingurițe sos soia,
  • 3 lingurițe oțet de orez,
  • 1 ardei capia,
  • ½ linguriță ghimbir.

Mod de preparare:

Se încinge bine uleiul într-un wok și se frige carnea tocată împreună cu pasta de ardei și cu ghimbirul, amestecând din când în când.

varza

Puteți opta pentru un amestec de vită și porc. În cazul în care alegeți doar carne de porc, grăsimea se topește și va rămâne mult prea puțină carne.

Când începe să se usuce și capătă culoare rumenie, se adaugă sosul de soia și oțetul de orez.

varza_reteta1

Varza se spală, se dau deoparte primele 2 rânduri de foi și se taie mărunt. La aceiași mărime se va tăia și ardeiul capia. Nu este nevoie să adăugați sare peste varză. Va împrumuta din aromele cărnii și ale uleiului în care se va căli.

După ce carnea s-a gătit suficient, se ia din wok cu o spatulă și, în uleiul rămas, se vor căli varza și ardeiul capia.

varza_reteta3

La foc iute, se amestecă des până când varza începe să se înmoaie ușor, astfel încât să rămână puțin crocantă. Se adaugă carnea și se mai lasă pe foc, dar nu mai mult de 5 minute.

varza_reteta2

Se servește caldă, ca atare. Simplu, gustos și foarte sățios.

varza_reteta4

Poftă bună!

Nicoleta Popa

Previziune sumbră a lui Alexandru Rafila. La ce număr de infectări va ajunge România

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, medicul Alexandru Rafila, a făcut, joi, o previziune sumbră pentru țara noastră în cazul epidemiei de coronavirus. Alexandru...

Hunor: Nu știm nimic despre ce face Guvernul cu pandemia. Știm doar ce ne spune președintele

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat nemulțumit de lipsa de transparență a autorităților în privința epidemiei de coronavirus. „Noi nu știm ce recomandări există din partea...

Batjocură sau incompetență? Monica Anisie digitalizează educația cu un site fără conținut

O platformă folosită în cadrul programului de digitalizare a sistemului de educație din România a fost lansată fără a conține date și informații complete,...

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, 5 ani de închisoare cu executare

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, a fost condamnat definitiv, joi, la 5 ani de închisoare cu executare, potrivit portalului Curții de Apel București. Bogdan...

Prima țară care pregătește planul de război pentru a lupta cu noul coronavirus

Autoritățile uneia dintre cele mai prospere țări din Europa, lovite grav de pandemia de coronavirus, iau în calcul foarte serios introducerea de măsuri valabile...