5.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 1:51
No menu items!

Varujan Vosganian s-a întâlnit cu cel mai bogat om din lume, Carlos Slim

spot_img

Varujan Vosganian s-a întâlnit cu cel mai bogat om din lume, Carlos Slim

Delegația Ministerului Economiei s-a întâlnit în Mexic cu omul de afaceri Carlos Slim (foto), fiind analizate analizate posibilităţile și interesele acestuia de a dezvolta relaţii de cooperare economică cu România.

Discuția a abordat posibilitatea ca magnatul mexican să investească în România în domeniul telecomunicațiilor și să importe produse metalurgice din România, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului.

Carlos Slim Helu este cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de peste 70 de miliarde de dolari, potrivit publicației americane Forbes. Acesta derulează afaceri în special în telecomunicații, industrie, finanțe, minerit, imobiliare și construcții.

Vosganian s-a aflat în Mexic în perioada 15-17 iulie, într-o vizită oficială, în care a convenit, cu omologii săi, elaborarea unui program de acţiuni concrete, care să apropie cele două ţări în domeniul economic.

”În cadrul întâlnirilor cu ministrul mexican al economiei, Ildefonso Guajardo Villarreal, şi ministrul relaţiilor externe, José Antonio Meade Kuribrena, oficialul român a prezentat relaţia cu Mexicul ca o prioritate a ţării noastre în America Latină”, se arată în comunicatul citat.

Ambele părţi doresc organizarea, în toamna acestui an, a celei de a patra sesiuni a Grupului de Lucru la Nivel Înalt România-Mexic, principalul instrument instituţional de identificare a oportunităţilor comerciale și de cooperare economică între cele două ţări.

Delegația oficială a fost însoțită de reprezentanții Asociaţiei constructorilor de nave din România (ANCONAV). În urma întâlnirilor, a rezultat interesul oamenilor de afaceri mexicani pentru pentru produse româneşti precum vase maritime si fluviale, platforme maritime, vagoane de marfă, produse din aluminiu, echipamente petroliere, echipamente de telecomunicații, rulmenți, bujii, anvelope din cauciuc, produse din fier și oțel, părți și accesorii pentru autovehicule, instrumente optice și produse chimice.

Exporturile româneşti în Mexic s-au ridicat la 173 de milioane de dolari în 2012, cu un excedent de partea României de 49 de milioane de dolari.

V.B.

foto: reuters.com