18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 2:00
No menu items!

Valeriu Gheorghiţă: „7,2 milioane de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin. Am depășit pocentul de 40%”

spot_img

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a precizat sâmbătă că peste 7,2 milioane de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, adică 45% din populaţia adultă sau peste 42% din populaţia peste 12 ani.

Medicul militar speră ca în acest ritm, să ajungem la 55% la sfârșitul anului (9,5 milioane de persoane vaccinate), iar prin trecerea prin boală va fi atins pragul de 75% imunitate de grup.

„Peste 7,2 milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin. Acest lucru înseamnă aproximativ 45% din populația adultă a României care a primit cel puțin o doză de vaccin sau peste 42% din populația peste 12 ani rezidentă din România. Sunt peste 6,4 milioane de persoane care au fost vaccinate cu schemă completă și aproape un milion de persoane care au primit deja și doza de rapel”, a spus col. dr. Gheorghiță.

Președintele CNCAV a subliniat că, din păcate nu trebuie să creștem rata de imunitate de grup prin îmbolnăviri, prin „mii și mii de cazuri noi, care vedem că în fiecare zi, din păcate, generează sute de decese”.

M. Nedelcu