Val de agresiuni sexuale comise de imigranți în Germania. Măsurile discutate de autorități

Primarul și poliția din Koln s-au reunit marți pentru a lua în discuție măsurile pe care ar urma să le ia, după un recent val de agresiuni sexuale comise în ajunul Anului Nou în zona gării centrale și a celebrei catedrale din acest oraș german. Incidentele au șocat și au alarmat opinia publică și oficialitățile, relatează DPA.

La întâlnire participă primarul Henriette Reker, care a ținut prima pagină a ziarelor în luna octombrie după ce a fost înjunghiată în timpul campaniei electorale din cauza poziției sale pro-refugiați, și reprezentanți ai polițiilor locală și federală.

Polițiștii au primit 60 de plângeri de agresiuni sexuale și una de viol, victimele afirmând că agresorii provin dintr-un grup de aproximativ 1.000 de bărbați care își fac veacul lângă gara centrală din oraș și par a fi “de origine arabă sau nord-africană“, a declarat luni șeful poliției, Wolfgang Albers.

Victimele mai spun că atacatorii acționau în grupuri mici, care încercuiau o femeie pentru a o agresa sexual și pentru a o tâlhări.

Poliția se așteaptă ca mai multe victime să se prezinte pentru a da declarații în zilele următoare.

Cinci bărbați au fost arestați vineri la locul faptei. Ancheta poliției continuă.

Înaintea întâlnirii de marți, un purtător de cuvânt al primăriei a declarat pentru DPA că municipalitatea nu va permite crearea unor “zone ale fărădelegii”. Primarul va prezenta un plan de asigurare a securității în timpul tradiționalului carnaval de la Koln din luna februarie, care atrage peste 1.000.000 de vizitatori în fiecare an, a mai precizat Gregor Timmer.

Poliția și oameni politici au atras atenția că grupări populiste de dreapta se pot folosi de aceste incidente pentru a alimenta temerile larg răspândite în Germania în legătură cu afluxul record de refugiați.

R.D.

NICIUN COMENTARIU