13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 15:26
No menu items!

Val de aer polar lovește România. Se vor înregistra temperaturi foarte scăzute în următoarea perioadă

spot_img

Temperaturile vor scădea în următoarea perioadă brusc, ajungând aproape de pragul înghețului în unele zone din ţară, după căldura neobișnuită din mijlocul toamnei.

 

Vremea se răceşte accentuat, temperatura va scădea chiar și cu 10 grade în 2-3 ore, iar ploile vor cuprinde o suprafaţă tot mai mare.
 

La munte, poate apărea lapoviță și ninsoare, după ce duminică va pătrunde în România o masă de aer rece, de origine arctică, care va dizloca rapid aerul cald existent.

Vremea din weekend va fi foarte capricioasă, cu variații mari de temperatură, intervale cu vânt puternic în mai multe zone și ploi locale.

Ziua de vineri va începe cu temperaturi destul de modeste, dar la prânz maximele vor depăși 20 de grade în mare parte din țară, iar în sudul țării mercurul va urca până la 23-26 de grade. Izolat, în special la munte, vor fi posibile și câteva averse slabe.

Noaptea dinspre vineri spre sâmbătă, 7 octombrie, va fi destul de rece în jumătatea nordică a țării, dar și în sud-vest. Local, în zonele de vale, temperatura va scădea dimineața sub 4-5 grade.

În ciuda dimineții răcoroase, ziua va fi caldă și însorită. În estul și sud țării, maximele vor atinge 24-27 de grade la prânz, dar valori de peste 20 de grade se vor înregistra și în celelalte regiuni.

În același timp, vântul va începe să se intensifice în zonele de munte, în special în Carpații Orientali, unde sunt așteptate rafale de peste 70-80 km/h.

Amalia Capră