16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 18:26
No menu items!

Va trimite România arme Ucrainei? Ce spun Marcel Ciolacu și Florin Cîțu

spot_img

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu a declarat, joi, la sediul partidului, despre posibilitatea ca România să livreze armament Ucrainei, că România trebuie să fie pregătită legal, şi cu o decizie politică, şi de aceea s-au făcut aceste deplasări, pentru a oferi mai mult ajutor.

A fost această discuţie, cum este normal să o avem, în primul rând să existe şi un cadru legislativ şi să vedem şi evoluţia din Ucraina„, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat de reporteri dacă România este pregătită să livreze armament către Ucraina, preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns: „Sunt ferm convins că România este pregătită, dacă vom intra într-o astfel de etapă şi vom lua o astfel de decizie. România este pregătită, de aceea s-au făcut aceste deplasări, să oferim mai mult ajutor, să punem la punct anumite aspecte care nu se puteau decât prin întâlniri face to face şi, dacă va fi nevoia, România va lua o astfel de decizie”.
 
Despre tipul de echipament care ar putea să fie trimis în Ucraina, Ciolacu a precizat că nu a discutat cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu, dar „România trebuie să fie pregătită legal, şi cu o decizie politică”. „Părerea mea este că România este pregătită în acest moment”, a mai spus el.
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu împreună cu premierul Nicolae Ciucă şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au făcut, marţi, o vizită oficială în Ucraina. Cei trei oficiali români s-au întâlnit cu Volodimir Zelenski, cu premierul Ucrainei şi cu preşedintele Radei Supreme.
 
Aflat și el în vizită la Kiev miercuri, președintele Senatului Florin Cîțu a declarat că este nevoie ca România să ajute mai mult Ucraina. „Trebuie să facem mai mult. Când spun mai mult, mă refer la faptul că trebuie să susținem mai multe sancțiuni împotriva Rusiei, să suținem mai mult …chiar și arme pentru Ucraina, dar trebuie să ne gândim, de asemenea, la următorul pas: să reconstruim Ucraina”, a spus Cîțu. 
 
Raluca Dan