11.3 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 20:48

USR PLUS se ține tare: “Nu negociem cu Cîțu, ci cu un alt premier”

spot_img

USR PLUS continuă să susțină că nu va negocia cu Florin Cîțu refacerea coaliției de guvernare, după ce acesta a câștigat șefia PNL. Ba mai mult, formațiunea spune că dacă CCR nu îi va da câștig de cauză marți, pentru depunerea moțiunii, va iniția alta.

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat, luni, la Parlament, că formațiunea va depune o nouă moțiune de cenzură la adresa premierului Florin Cîțu, dacă CCR decide că actuala moțiune care a fost depusă în Parlament a încălcat legea.

“Faptele sunt astea. De trei săptămâni de când USR a depus moțiunea, PSD îi ține spatele premierului Cîțu în mod rușinos.  Mai lipsește o oficializare la vot. Degeaba lansează zvonuri în spațiul public. Ne reașezăm la masă cu PNL doar după ce auzim o nouă propunere de premier din PNL. Dacă CCR decide că nu se poate vota moțiunea, depunem alta”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Sesizarea la CCR a fost depusă de premierul Florin Cîțu, care a contestat atât modul în care au fost depuse semnăturile de către parlamentarii USR PLUS și AUR pe moțiune, cât și felul în care Parlamentul a notificat formal Executivul în legătură cu moțiunea. CCR a stabilit că dezbaterea sesizării va avea loc pe 28 septembrie, la trei zile după congresul PNL.

M. Nedelcu