9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 2:38

USR-PLUS sare în apărarea ministrului Justiției și îl atacă pe Klaus Iohannis: “Ați numit șeful DIICOT! Mai bine vă duceți la ski”

Liderii USR-PLUS au reacționat la atacul președintelui Klaus Iohannis de azi, când a spus că cere soluții urgente ministrului Justiției, Stelian Ion, pentru decizia instanței privind dosarul 10 august. 

Deputatul Emanuel Ungureanu îl întreabă pe șeful statului cine e de vină că dosarul a fost clasat, nu cumva șeful DIICOT pe care președintele l-a numit în funcție?

“Președintele Iohannis care a numit-o pe Georgiana Hosu în fruntea DIICOT este responsabil direct din punct de vedere moral și politic de “trântirea” dosarului 10 august.

Pervers, în stil pesedist, domnul Iohannis îl roagă pe actualul ministru al Justiției să lămurească povestea clasării dosarului 10 august.

Domnul Iohannis mai bine mergea la ski zilele acestea…”, a scris Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

Și europarlamentarul Ramona Strugaru îi răspunde lui Klaus Iohannis la solicitare prin mai multe întrebări: 

“Ce poate face Ministrul Justiției peste o decizie definitivă a instanței?

Pot să îi amintesc preşedintelui că îi cerea procurorului Felix Banilă, după episodul Caracal, “sa-si inainteze imediat demisia din functia de procuror-sef al DIICOT (…) Este imperativ ca greselile din ultimele saptamani sa fie asumate cu responsabilitate si este nevoie de o schimbare la acest nivel pentru a recredibiliza aceasta institutie”, pentru ca mai apoi să o numească pe Georgiana Hosu la conducerea acestei instituții, iar 2 ani mai tarziu, pe 10 august 2020, acestă zi simbol pentru democrație (cum o numeşte el în discursuri) să plece in vacanță, fără să mai spună un cuvânt despre adevăr, aflarea vinovaților, credibilitatea instituției?

Mult populism, multă ipocrizie, puține răspunsuri, domnule preşedinte. Ăsta nu se numeşte drag de adevăr”, a scris pe Facebook europarlamentarul PLUS Ramona Strugariu.”