15.2 C
București
duminică, 13 iunie 2021 - 7:43

USB “ucigaș”, creat pentru a distruge computerele / VIDEO

spot_img

Dark Purple, expert rus în securitate cibernetică, a creat o nouă versiune hardware care poate bloca un computer în doar câteva secunde.

Odată conectat la computer, dispozitivul, “botezat” simplu USB v2.0 Killer, trimite un șoc de curent la 220 de volți, prin liniile sale de semnal, și distruge, practic, calculatorul. Același expert a creat în primăvara acestui an un alt USB “criminal”, de 110 volți, tensiune care oricum a fost sufiecientă pentru a “prăji” un computer.

Dispozitivul poate fi ușor confundat cu un USB mediu, iar demonstrația video făcută de expert pe un laptop Lenovo ThinkPad X60, cumpărat special pentru test, arată cum placa de bază a fost distrusă în câteva secunde după ce a fost conectat USB-ul.

Dark Purple spune însă că este puțin probabil ca și informațiile de pe hard-disk să fi fost deteriorate în întregime, așa că mai există șanse ca datele să poată fi salvate.

Un astfel de atac nu are drept scop colectarea de date sau infiltrarea într-o rețea. Este mai puțin dăunător și este mai dificil de realizat, deoarece este nevoie de o conectare fizică cu un astfel de dispozitiv.