15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:33
No menu items!

Ursula von der Leyen a fost într-o cameră cu toți cei 27 de președinți și prim-miniștri ai UE înainte de a intra din nou în izolare

spot_img

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anuțat că părăsește summitul Uniunii Europene de la Bruxelles la mai puțin de o oră după ce a început, pentru că o persoană din echipa sa a fost testată pozitiv azi-dimineață, relatează The Independent. Ursula von der Leyen a fost într-o cameră cu toți cei 27 de președinți și prim-miniștri ai UE înainte de a pleca „ca măsură de precauție”.

Președintele Comisiei Europene a trebuit să părăsească un summit major al UE după doar 30 de minute, pentru a se autoizola.

Ursula von der Leyen a declarat că un membru al echipei sale a dat test pozitiv pentru coronavirus și că pleacă „ca măsură de precauție”.

Înaltul oficial al UE a petrecut dimineața în întâlniri bilaterale cu prim-miniștrii portughezi și cehi și și-a petrecut timpul salutând toți cei 27 de lideri ai UE la reuniunea de la Bruxelles, cu puțin timp înainte de plecare.

Ea trebuia să susțină o conferință de presă joi mai târziu, cu omologul său din Consiliul European, Charles Michel, unde perechea ar fi dat o actualizare a discuției liderilor UE despre Brexit la reuniune.

Președintele a dat până acum teste negative pentru virus.

Doamna Von der Leyen a vorbit cu Boris Johnson miercuri seară, dar conversația a fost condusă prin link video mai degrabă decât personal.

„Tocmai am fost informat că un membru al biroului meu de front a dat rezultate pozitive la COVID-19 în această dimineață. Eu însumi am dat rezultate negative ”, a spus doamna Von der Leyen.

„Totuși, ca măsură de precauție, părăsesc imediat Consiliul European pentru a intra în autoizolare.”