18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 20:05

Cîțu: Nu vor crește taxele nici până la finalul acestui an, nici anul următor

spot_img

Ministerul Finanţelor nu are în vedere o majorare a taxelor nici în acest an şi nici în anul următor, pentru că are deja soluţii de finanţare a cheltuielilor care sunt necesare în această perioadă, a declarat joi Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice.

“Nu creştem taxele. Am spus: nu vom creşte taxele în această perioadă şi nici în viitor. Nu este un moment pentru a creşte taxele. Noi credem într-o economie liberală, cu impozite mici, puţine, dar pe care le plăteşte toată lumea. Trebuie să aveţi încredere! Din poziţia de ministru al Finanţelor vă spun că nu vor creşte taxele nici până la finalul acestui an, nici anul următor. Avem deja soluţii de finanţare pentru acest an şi sunt pregătite soluţii de finanţare pentru anul viitor pentru a finanţa toate cheltuielile de care avem nevoie în această perioadă dificilă”, a anunţat Cîţu, într-un mesaj video pe Facebook.

Această declarație este o reacție la estimările economiștilor ING Bank, bancă în care ministrul a lucrat, care au transmis miercuri că este probabil ca, după alegeri, să avem o creştere de TVA.