9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 23:39
No menu items!

Patru zile de caniculă, cu temperaturi de aproape 40 de grade. Zonele care vor fi lovite de vijelii

spot_img

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de căldură, caniculă şi disconfort termic în intervalul 28-31 iulie, temperaturile ajungând şi la 37 de grade Celsius la umbră. La sfârşitul perioadei, însă, valorile termice vor scădea semnificativ cu excepţia regiunilor din sud-estul ţării unde canicula va persista.

“În intervalul menţionat, în regiunile extracarpatice, valul de căldură se va extinde şi se va intensifica.

În zonele de câmpie şi podiş din Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea, vremea va fi caniculară, în orele amiezilor se vor înregistra local temperaturi maxime de 36 – 37 de grade C, iar în cursul nopţilor minimele termice se vor situa în jurul a 20 de grade C. Disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în Câmpia Română, dar pe arii restrânse şi în restul teritoriului”, au transmis reprezentanții ANM.

Potrivit meteorologilor, în aceeași perioadă, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată.

“Local vor fi averse, izolat torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, posibil, grindină, în zilele de joi şi vineri (28 şi 29 iulie) mai ales în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar sâmbătă şi duminică (30 şi 31 iulie) îndeosebi în est, în centru şi în zona de munte”, mai arată specialiștii ANM.

R.D.