27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 15:20
No menu items!

UPDATE. Spaţiul aerian al României, închis pentru toate zborurile companiilor din Federația Rusă

spot_img
  • UPDATE

Spaţiul aerian al României, a fost închis, sâmbătă, începând cu ora 15.00, pentru toate zborurile operatorilor înregistraţi in Federaţia Rusă.

„În contextul conflictului din Ucraina, Guvernul României a decis suspendarea ”Acordului între Guvernul RS România şi Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la Bucureşti la 22.12.1976”. În consecinţă, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTAM prin care, începând cu ora 15:00, spaţiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din ţară, pentru aeronavele operatorilor înregistraţi in Federaţia Rusă”, au transmis, sâmbătă, autorităţile române.  

Potrivit acestora, excepţie de la această măsură fac zborurile umanitare şi cele de urgenţă. 

România a început procedurile pentru suspendarea dreptului de survol şi de aterizare pe teritoriul său pentru aeronavele companiilor ruseşti. 

„România a început procedurile de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, sâmbătă, după şedinţa Task Force pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina.

El a precizat că aceste proceduri se vor derula în cursul zilei de sâmbătă.

„De asemenea, România urmează să demareze procedurile de retragere din Banca Internaţională de Investiţii”, a adăugat Cărbunaru.

R. Dan