28.5 C
București
sâmbătă, 20 august 2022 - 0:20
No menu items!

Unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, blocat de greva angajaților în weekendul viitor

spot_img

Lucrătorii grevişti ai aeroportului din Paris vor organiza o nouă grevă în principalul hub internaţional al capitalei franceze, în perioada 8-10 iulie, pentru a-şi promova revendicările salariale. Ei anunță astfelîncă o perturbare a călătoriilo din sezonul de vară, transmite Reuters.

Personalul de la sol de pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle a organizat o serie de greve, cerând o creştere a salariilor pentru a atenua impactul inflaţiei, încurajaţi de cererea în expansiune pentru călătorii aeriene şi de lipsa de personal cauzată parţial de pandemia de Covid-19.

Lucrătorii au fost în grevă până duminică.

Operatorul aeroportuar ADP a oferit personalului o creştere salarială cu 4%, dacă acceptă să încheie greva vineri, dar lucrătorii au respins oferta”, a declarat un reprezentant al sindicatului pentru Reuters.

„Majoritatea lucrătorilor consideră că oferta nu este suficient de bună. Nu au încredere în management şi nu acceptă şantajul ‘asta sau nimic’”, a mai spus Daniel Bertone, care reprezintă sindicatul CGT.

„Am sesizat conducerea despre un nou plan de grevă din 8 până pe 10 iulie”, a adăugat Bertone.

Personalul subcontractanţilor aeroporturilor din Paris planifică alte greve în perioada 13-17 iulie.

Sâmbătă, unul din cinci zboruri a fost anulat între orele 05:00 GMT şi 12:00 GMT. Air France a declarat că şi-a menţinut toate zborurile pe distanţe lungi şi 90% din serviciile pe distanţe medii.

Raluca Dan