7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 3:25

Unul din teroriștii din Paris se plimbă pe străzi în Bruxelles, dar se teme de represaliile Statului Islamic

spot_img

Teroristul Salah Abdeslam, căutat pentru atentatele sângeroase din urmă cu o săptămână din Paris, a fost văzut în Belgia și se pare că s-ar teme de represaliile Statului Islamic, întrucât nu și-a îndeplinit “martiriul”, vinerea trecută.

Presa belgiana susține că o persoană l-a văzut pe cel mai căutat bărbat din Europa, Abdeslam, în suburbia bruxelleză Molenbeek.

“Salah este în Molenbeek. L-am văzut marți seară. Se află acolo, dar nu va mai sta mult… Mi-a spus că a mers prea departe. Era coplesit de ce se întâmplă. Asta ar putea avea consecințe pentru familia sa” a spus martorul.

Abdeslam a fugit în timpul atacurilor, în vreme ce fratele său, Brahim, s-a aruncat în aer, devenind astfel, în viziunea radicală a Statului Islamic, “martir”.

Presa bruxelleză scrie că poliția belgiană a fost avertizată că teroristul a fost văzut “pe jos, colindând prin Capitală”, așa că nivelul de alertă a fost ridicat la cel mai înalt grad și au fost plasați lunetiști.

O altă mărturie preluată de presa belgiană este cea a prietenului lui Abdeslam, Omar: “Salah este nebun. El nu merge, aleargă. Este, probabil, prea energic. Dar de asta îl plac oamenii. Este loial, devotat fraților lui (…) Salah era diferit. Era inutil să încerci să îl găsești înainte de ora 15:00. Petrecea mult timp dormind pentru că stătea până târziu. Statea în oras, dormea, ieșea din nou”.

“Era un rebel. Erau fete tot timpul, câte una diferită aproape în fiecare seară. Erau fete peste tot, belgience, franceze, marocance, tunisiene. A fost și o englezoaică la un moment dat”, a mai povestit Omar.