10.4 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 16:01

Teroristul Abdelhamid Abaaoud a plecat cu metroul spre casă după atacurile din Paris

spot_img

 

Creierul din spatele tragediei din Paris de săptămâna trecută a fost identificat în imaginile camerelor de supraveghere ale unei staţii de metrou. În timp ce se îndrepta spre casă, o parte dintre atacurile în care 129 de persoane şi-au pierdut viaţa încă aveau loc.

Ofiţerii de poliţie au confirmat joi faptul că Abaaoud a fost ucis în timpul unei razii petrecute cu o seară înainte în casa în care acesta se ascundea.

Abaaoud se vede clar în imaginile camerelor de supraveghere de la staţia de metrou Croix de Chavaux din Montreuil, o suburbie a Parisului, destul de aproapiată de locul unde a fost găsită una dintre maşinile folosite în atentate, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Teroristul a ajuns în staţie la ora 22.14, după o serie de atacuri la cafenele şi după atentatele sinucigaşe de la stadion, însă în timp ce masacrul de la teatrul Bataclan era încă în curs de desfăşurare.

Abaaoud a plecat să lupte în Siria în 2013, iar forţele de ordine suspectează faptul că a recrutat tineri din Bruxelles, Belgia şi Franţa. Înainte de tragedie, guvernele europene credeau că acesta încă se afla în Siria.

Octavian Cătuşanu