9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 1:10
No menu items!

Universitatea din Suceava a creat o linie semi-automată de testare COVID-19

spot_img

Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava a implementat o linie semi-automată de testare COVID-19, care va fi predată Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru înfiinţarea laboratorului de testare, a anunţat, miercuri, Biroul de presă al instituţiei academice, citat de agerpres.ro.

Această linie de testare este formată dintr-un aparat Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleici, hotă microbiologică cu certificare de siguranţă clasa II, vortex, centrifugă cu răcire, laptop, pipete automate monocanal şi multicanal. Echipamentele folosite în acest demers sunt de ultimă generaţie, extractorul automat, cu o capacitate de 24 de probe, permiţând reducerea timpului de lucru şi creşterea siguranţei microbiologice.

Potrivit Universității, aparatul Real Time PCR este de tip multiplex, ceea ce înseamnă că, în combinaţie cu kit-urile de detecţie folosite, permite triplarea numărului de probe efectuate în acelaşi timp, cele trei gene ale COVID-19 fiind amplificate şi cuantificate simultan.

Estimările efectuate arată că este posibilă efectuarea a peste 200 de teste de mare precizie zilnic, pornind de la probe biologice recoltate de la pacienţi.