16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 7:31
No menu items!

Unde vor fi repartizate dosarele fostei Secții de Investigare a Magistraților. Anunțul Parchetului General

spot_img

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis, luni, cum vor fi repartizate cauzele fostei Secții Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Începând de luni, 14 martie, cauzele penale care privesc judecători și procurori sunt de competența parchetelor de pe lângă curțile de apel pentru judecătorii și procurorii care funcționează la nivelul judecătoriilor și tribunalelor și a parchetelor de pe lângă aceste instanțe.

Iar cauzele privind judecătorii și procurorii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorii și procurorii care funcționează la nivelul curților de apel, vor fi instrumentate de procurorii PÎCCJ sau la parchetele de pe lângă aceste instanțe.

Parchetul General a mai comunicat că toate persoanele care formulează plângeri/ denunțuri penale, ce vizează judecători sau procurori, să le adreseze organelor competente, descrise mai sus, deoarece adresa de mail a SIIJ va fi dezafectată. Adresa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este [email protected].

Legea pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a fost promulgată vineri, 11 martie, de președintele Klaus Iohannis, după ce CCR a respins cele două sesizări făcute de USR și AUR. 

M. Nedelcu