20.4 C
București
duminică, 28 mai 2023 - 12:28
No menu items!

Un tribunal din Rusia a amendat Google și Twitter pentru refuzul de a înlătura conținut interzis

spot_img

Un tribunal din Rusia a amendat compania americană Google cu 3 milioane de ruble (circa 39.000 de euro) pentru refuzul de a înlătura un conţinut interzis de pe platforma sa video YouTube, informează joi Reuters şi Interfax, citate de Agerpres.

Potrivit agenţiei de presă ruse, platforma YouTube a refuzat să înlăture un clip video al rapperului rus Alişer Valeev, cunoscut cu numele de scenă Morgenstern, pentru a se conforma unei decizii de anul trecut a justiţiei ruse. Clipul „Vin roze” al rapperului Morgenstern face, potrivit acestei decizii, propagandă pentru substanţe stupefiante.

Aceaşi tribunal a amendat joi şi compania Twitter, tot cu 3 milioane de ruble, pentru refuzul de a înlătura conţinut interzis. Potrivit Interfax, este vorba de postări care conţineau instrucţiuni pentru fabricarea de cocteiluri Molotov şi zvastici, precum şi de informaţii care „jignesc statul rus, imnul şi drapelul său”.

Twitter, Instagram şi majoritatea mass-media independente au fost blocate de autorităţile ruse de la declanşarea ofensivei în Ucraina.

Autorităţile ruse şi-au întărit puternic presiunile şi arsenalul juridic pentru a controla în Rusia comunicarea asupra conflictului, ameninţând să aplice pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru difuzarea de „informaţii false” despre armata rusă.

Agenţia rusă pentru supravegherea comunicaţiilor, Roskomnadzor, a interzis Google să facă publicitate pentru serviciile sale în Rusia, după ce a acuzat YouTube că difuzează „informaţii false” despre forţele ruse.

                                                                                                                    Adina Silav