22.4 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 14:48

Un tren plin cu copii care se întorceau din tabără a ajuns în Gara de Nord cu o întârziere de 10 ore

spot_img

Trenul Mangalia – Arad a acumulat peste nouă ore întârziere după ce a staționat în zona Fundulea, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact. Trenul, plin cu copii ce veneau din tabără, a plecat la ora 19.10 din Mangalia și abia după 8.30 a ajuns în Gara de Nord. Jumătate de oră mai târziu trenul a părăsit Gara de Nord și ar trebui să ajungă la Arad după ora 21.30, ceea ce înseamnă că pentru unii pasageri călătoria va fi mai lungă de 26 de ore.

Alexandra Dobrescu, mama unuia dintre copii, a povestit la Antena 3 ce s-a întâmplat.

“De la ora 23:00 suntem blocați aici. Nu a venit nimeni. Ni s-a spus că o să vină o locomotivă din București. Copiii nu mai au apă, nu mai au mâncare. Eu am un grup de 30 de copii, dar mai sunt și alți copii care sunt mult mai mici. Este un grup de judo. Cred că au 6-7 ani.

Ai noștri sunt mai mari, 16-17 ani. S-au mai jucat cărți, dar deja răbdarea lor nu mai este. Suntem în câmp, în mijlocul câmpului.”

Între timp, un călător a chemat un microbuz care a plecat cu câțiva dintre călători spre Capitală.

La solicitările celor din tren, rămași de ore bune fără apă, un echipaj SMIURD a sosit la fața locului și a împărțit apă călătorilor.

Între timp, trenul s-a pus în mișcare și a ajuns în Gara de Nord cu o întârziere de 10 ore.

Călătorii care au ca destinație Arad, mai au de așteptat până să ajungă acasă cel puțin încă 10 ore.

În prezent, traficul feroviar este oricum dat peste cap de accidentul de la Fetești unde două marfare s-au ciocnit, dar și din cauza vijeliei care a lovit ieri în Capitală și în mai multe regiuni din țară.