15.6 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 15:06

România, la un pas de a importa energie. Producția nu face față consumului enorm cauzat de caniculă

spot_img

România a înregistrat un consum record de energie electrică, miercuri, 28 iulie, de peste 7.700 MW, din cauza caniculei, mult peste ceea ce produce Transelectrica. Potrivit companiei, producţia de energie electrică la nivel naţional era joi dimineaţă de circa 6.400 MW ceea ce ar însemna că România ar putea importa diferenţa pentru a acoperi consumul. Între timp, reactorul 2 de la Cernavodă s-a deconectat automat.

Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National în seara zilei de 28 iulie 2021, ”ca urmare a unui tranzient în sistemul energetic care a afectat partea clasică”, fără a fi afectate funcţiile de securitate nucleara ale unităţii, anunţă Nuclearelectrica.

”Deconectarea automată a Unităţii 2 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând şi răspunzând conform proiectului în astfel de situaţii. Deconectarea automată a Unităţii 2 precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător”, precizează compania.

Miercuri, 28 iulie 2021, România a înregistrat un consum record de energie electrică, de peste 7.700 MW, din cauza caniculei, fenomen care se va prelungi cel puţin până luni conform meteorologilor.

Potrivit Transelectrica, producţia de energie electrică la nivel naţional era joi dimineaţă de puţin peste 6.400 MW ceea ce ar însemna că România ar putea importa diferenţa pentru a acoperi consumul.

C.D.