9.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 10:00

Un tren a deraiat la Deva, pe Magistrala 200 Braşov- Curtici. Traficul feroviar este întrerupt, iar călătorii sunt preluaţi cu microbuze

spot_img

Vagonul unui tren de marfă care circula, joi, între Potcoava și Curtici a deraiat. Circulaţia feroviară este întreruptă pe Magistrala M 200 (Braşov- Curtici)  lângă Deva, în judeţul Hunedoara.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a transmis că traficul feroviar este oprit temporar, pe raza Sucursalei Regionale CF Timișoara, între stațiile CF Mintia și Brăniștea, pe firul II (firul I este închis pentru lucrări de modernizare) unde, în jurul orei 14.40, al 13-lea vagon din compunerea unui tren de marfă a deraiat, de un boghiu.

„Trenul care aparține operatorului privat de transport feroviar de marfă Express Forwarding SRL, circula pe relația Potcoava – Curtici, avea în compunere 32 de vagoane și transporta cereale”, a precizat CFR SA.

Personalul de intervenție al Regionalei CF Timișoara se deplasează la fața locului pentru a interveni în zona afectată de deraiere.

CFR Călători a anunțat că, la acest moment, sunt afectate următoarele trenuri:

-Regio 2045 Simeria – Arad este anulat

-Regio 2185 Simeria – Lugoj este anulat pe distanța Simeria – Margina

-IR 1766 Timișoara Nord – Iași s-a solicitat către CFR SA transbordarea cu mijloace auto pentru 150 de călători, pe distanța Ilia – Simeria, iar din Simeria se va asigura călătoria cu trenul până la destinația finală.

-IR 75 Budapesta Keleti – Brașov s-a solicitat către CFR SA transbordarea cu mijloace auto pentru 100 de călători, pe distanța Ilia – Simeria, iar din Simeria se va asigura călătoria cu trenul până la destinația finală.

Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Sursa citată precizează că pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

                                                                                                                  Adina Silav