25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 16:05
No menu items!

Un șofer, care nu a văzut trenul din cauza vegetației, a dat CFR în judecată. Instanța i-a dat dreptate

spot_img

Un șofer, care nu a văzut trenul din cauza vegetației, a dat CFR în judecată. Instanta i-a dat dreptate, însă nu și daunele de peste 30.000 de euro cerute.

Bărbatul a fost implicat într-un accident feroviar, în anul 2019, pe raza localității Beldiu. Autoturismul acestuia, marca Audi A4, a fost lovit de un trenul de marfă, între stațiile Teiuș -Aiud.

El a dat în judecată CFR și a cerut daune materiale și morale de peste 30.000 de euro, potrivit alba24.

Procesul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Aiud. Bărbatul a declarat în fața instanței că la momentul producerii impactului, la fața locului, se aflau și alți conducători auto care au afirmat că anterior traversării liniei de cale ferată, ești nevoit să cobori din mașină pentru a te asigura, însă nu ai garanția că odată revenit la volan și angajat în traversare, nu ești lovit de tren. Și asta din neglijența CFR care nu întreține și curăță zona de vegetație crescută excesiv, în imediata apropiere a trecerii de nivel cu calea ferată.

În timpul procesului, magistrații Judecătoriei Aiud au precizat că vegetația crescută din zona accidentului feroviar trebuia tăiată de angajații CFR. Însă, pe de altă parte, judecătorii au precizat că șoferului îi revenea obligația de a da dovadă de prudență sporită la apropierea și traversarea liniilor de cale ferată.

Drept urmare, instanța a decis că șoferul trebuie despăgubit de CFR pentru pagubele materiale suferite. Așa că a obligat compania la plata a 8.729,5 de lei reprezentând daune materiale şi a echivalentului în lei la data plăţii a sumei de 500 euro reprezentând daune morale.