19.6 C
București
sâmbătă, 19 iunie 2021 - 21:50

În loc să facă dezinsecţie şi dezinfecţie, primarul general Nicușor Dan invită bucureştenii la promenadă

spot_img

În timp ce Capitala este invadată de ţânţari, căpuşe şi şobolani, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, este preocupat de spaţiul alocat pentru promenadă.

Şapte zone din centrul Capitalei vor fi exclusiv pietonale începând de weekend-ul viitor, mai precis sâmbătă 29 mai. Iniţiativa aparţine Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN. Străzile vor fi deschise pentru pietoni de sâmbătă, de la ora 11.00, până duminică la ora 21.00 pe traseul Bulevardul Kiseleff – Calea Victoriei.

Primarul general spune că iniţiativa este o invitaţie pentru bucureşteni de a ieşi în aer liber.

„Vrem să dăm posibilitatea autorităţilor locale de a organiza evenimente şi un test pentru un program pentru anul viitor, să nu deschidem doar zone centrale, ci şi din cartiere”.

În ceea ce priveşte demararea procedurilor de dezinsecţie şi dezinfecţie în parcurile bucureştene, după ce oamenii s-au plâns zilnic din cauza căpuşelor şi a şobolanilor, Nicuşor Dan nu a părut îngrijorat.

„Da! Avem o restanţă cu dezinsecţia, deratizarea, dezinfecţia, cu gropile şi cu iarba din parcuri”.

Nu a promis nimic, dar s-a scuzat că a avut „o problemă cu bugetul, cu întârzierea aprobării lui şi de faptul că aceste servicii erau prestate de companiile municipale care nu au mai fost finanţate, nu mai au oameni, utilaje”.

Primarul general nu a putut oferi un orizont de timp în care bucureştenii ar putea scăpa de aceste probleme.

„Trebuia ca compania municipală să ne spună dacă poate să îl îndeplinească, dacă nu, mergem cu achiziție publică. Sper că începe de săptămâna viitoare, dacă compania noastră nu poate să facă, depinde cat de mult durează achiziția publică”, a mai precizat primarul Capitalei.