18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 1:37
No menu items!

Un singur infectat cu SARS-COV-2, după spectacolele pilot cu public din Cluj și București

spot_img

1300 de persoane au participat, în total, la spectacolele pilot cu public organizate de Ministerul Culturii între 14 și 16 mai. Spectacolele au avut loc la Opera Națională din Cluj, Opera Naţională Bucureşti și la Teatrul Naţional Bucureşti. La aproape o lună de zile, autoritățile au anunțat că un singur participant a avut un test pozitiv la Sars-Cov-2.

Chiar și așa, se ia în calcul ca persoana respectivă se se fi infectat înainte de spectacolul la care a participat la Opera Națională din Cluj, deoarece, testul i-a ieșit pozitiv la 8 zile de la spectacol.

Condiţiile de participare a publicului la cele patru evenimente au fost prezentarea la intrare a dovezii că a fost vaccinat contra COVID-19, că a trecut prin boală sau în cazul în care nu îndeplinea condițiile de mai sus, obliogația de a prezenta un test negativ.

Totodată, fiecare dintre ei şi-a dat acceptul să fie monitoriozat în următoarea perioadă.

Pe parcursul monitorizării, fiecare participant a fost rugat să evite zonele aglomerate, dar și interacțiunile cu persoane necunoscute.

Reprezentanții Ministerului Culturii recomandă ca organizatorii de evenimente să aibă mai multe puncte de testare, ori participanții să vină cu testele deja efectuate.