19.7 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 13:10

VIDEO/FOTO Pui de urs ținut captiv, la Borșa. Polițiștii au găsit și zeci de kilograme de carne de vânat

spot_img

Polițiștii maramureșeni au găsit, joi, un pui de urs, ținut captiv, într-o curte din Borșa. Pe proprietate, au fost găsite și zeci de kilograme de carne de vânat.

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Maramureș, în baza mandatelor emise de Judecătoria Vișeu de Sus, au efectuat trei percheziții domiciliare, la locuința și dependințele unui bărbat, de 59 de ani, din Borșa.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş,   în urma verificărilor, au fost ridicate peste 40 de kg. de carne, ce par a fi de vânat, un exemplar de interes cinegetic din specia urs, femelă, cu vârsta de aproximativ 4 luni, o capcană tip „gură de lup”, prevăzută cu lanț și ancoră metalică, precum și alte bunuri.

Puiul de urs a fost examinat de către un medic veterinar, fiind predat reprezentaților Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș.

“În continuare, se efectuează cercetări față de bărbatul de 59 de ani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, respectiv deținerea în captivitate fără drept a unor specii de interes cinegetic”, precizează IPJ Maramaureș.

Pe parcursul perchezițiilor, polițiștii SAESP au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș, polițiștilor din cadrul Grupei Canine și Poliției Borșa, precum și al comisarilor Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș.