12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 12:49

Un român, prins la frontieră cu țigări de contrabandă ascunse în cutii cu pufuleți

spot_img

Bărbatul care are dublă cetățenie, română și R.Moldova, a încercat să treacă frontiera pentru a ajunge în Italia cu țigări de contrabandă. Bărbatul era pasager într-un autocar. Polițiștii au descoperit 4000 de țigarete, ascunse în cutii cu pufuleți.

În această dimineaţă, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei, un cetăţean cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, C. I., în vârstă de 43 de ani, pasager într-un autocar cu destinaţia Italia.

Poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali să efectueze împreună un control amănunţit asupra mijlocului de transport şi a persoanei. În urma verificărilor amănunţite, echipa mixtă a descoperit ascunsă, în cutii cu pufuleţi şi în bagajele personale ale bărbatului, în scopul sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 4.000 de ţigarete (200 pachete de ţigări).

Întreaga cantitate de ţigarete în valoare de 980 de lei a fost ridicată în vederea confiscării, în cauză fiind aplicată amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei.

                                                                                                   C.D.