26.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 22:47
No menu items!

Un nou vaccin anticovid începe procedura de autorizare în UE

spot_img

Compania farmaceutică americană Johnson & Johnson a depus cerere de autorizare pentru vaccinul său contra Covid-19 în Uniunea Europeană, a anunţat marţi Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), precizând că o decizie este aşteptată în martie, scrie AFP.

Acest vaccin cu injecţie unică ar fi al patrulea aprobat în Uniunea Europeană dacă primeşte undă verde de la Agenţia cu sediul în Amsterdam.

„EMA a primit cerere de autorizare de punere pe piaţă a vaccinului contra Covid-19 dezvoltat de Janssen-Cilag International N.V..”, a indicat Agenţia, făcând referire la filiala europeană a Johnson & Johnson.

Experţii europeni „ar putea emite o părere la mijlocul lui martie, cu condiţia ca datele companiei cu privire la eficienţă, siguranţă şi calitate a vaccinului să fie suficient de complete şi convingătoare„, potrivit EMA.

Vaccinul Johnson & Johnson a fost supus unei evaluări continue de EMA de la 1 decembrie.

Cele trei vaccinuri autorizate până în prezent pe piaţa europeană sunt cele de la AstraZeneca, Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Comisia Europeană a comandat 200 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, cu o opţiune pentru 200 de milioane în plus. 100 de milioane de doze trebuie să fie livrate de acum până în iunie dacă vaccinul este autorizat.