14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 4:35

Un mort și 37 de răniți în Las Vegas. O femeie a intrat cu mașina pe trotuar / VIDEO

spot_img

Autorităţile din Las Vegas au anunţat că 37 de persoane au fost transportate la spital, duminică noapte, după o maşină a intrat în mulţime pe celebrul bulevard “Strip”, din apropierea hotelului-cazinou în care se desfăşura concursul Miss Univers. Unul dintre răniţi a murit, şase sunt în stare critică.

Oficiali din poliţia locală admit că actul dramatic poate fi unul intenţionat, dar exclud varianta unui atac terorist. Reprezentanți ai poliției au precizat, într-o conferinţă de presă, că incidentul s-a produs la ora locală 6.38  (luni, 4.38, ora României).  Un vehicul care rula pe  Las Vegas Boulevard  a intrat pe trotuar şi a virat spre pietoni, pe o porţiune de lângă Paris Hotel şi Planet Hollywood.

Potrivit CNN, şoferul responsabil de accident este o femeie care se află în arest şi este testată, inclusiv pentru a se verifica alcoolemia. 

Un copil de trei ani era în maşină, alături de ea, dar nu a fost rănit, potrivit autorităţilor americane, citate de Reuters.

Autorităţile au mai transmis că, pentru moment, nu s-a stabilit dacă a fost un act intenţionat sau un tragic accident.

“Nu este un act de terorism”, a declarat Brett Zimmerman, adjunctul comandantului Las Vegas Metropolitan Police.

Maşina parcă era o bilă de popice, iar corpurile nişte popice“, a declarat Rabia Qureshi, o turistă din Wisconsin, pentru postul de televiziune KSNV.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a serviciilor medicale, printre răniţi se află şi un copil în vârstă de 11 ani. Multe dintre victime sunt turişti de la Montreal, în Quebec, şi au solicitat serviciile unor traducători.

https://www.youtube.com/watch?v=wbkcnKOIQyk