22.4 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 15:03

Un migrant iranian a traversat Dunărea cu un colac și era să se înece la 150 de metri de mal. A fost salvat de polițiștii de frontieră din Giurgiu

spot_img

Un iranian a vrut să traverseze Dunărea înot din Bulgaria în România cu ajutorul unui colac. Când puterile l-au părăsit și era pe punctul să se înece a fost salvat de polițiștii de frontieră din Giurgiu care i-au auzit strigătele de ajutor.

 

În momentul în care omul a fost auzit strigând după ajutor ajunsese la 150 de metri de țărm.

“Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră au fost anunţaţi de Căpitănia Port Giurgiu despre faptul că la kilometrul 498 al fluviului Dunărea, la aproximativ 150 metri în larg, se află o persoană care strigă după ajutor. Imediat, o ambarcaţiune din dotarea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a intervenit pentru salvarea persoanei în cauză, respectiv un bărbat care se afla în pericol de înec. Poliţiştii de frontieră l-au scos din apele Dunării şi l-au adus în siguranţă la mal”, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu.

Un echipaj medical solicitat la fața locului i-a acordat bărbatului primul ajutor. Acesta se află acum în afara oricărui pericol.

“În urma cercetărilor a fost constatat faptul că persoana salvată este cetăţean iranian, are 33 de ani, şi a declarat că intenţiona să treacă fraudulos frontiera din Bulgaria în România. Bărbatul a încercat să traverseze Dunărea cu ajutorul unui colac, pe direcţia localităţii Ruse.

În această situaţie a fost informată Poliţia de Frontieră Bulgară despre eveniment, iar cetăţeanul iranian a fost preluat de către autorităţile statului vecin în baza Acordului de readmisie dintre cele două ţări în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, au mai transmis polițiștii de frontieră.