15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 1:13
No menu items!

Un membru al celei mai bogate familii de romi din Timișoara a vrut să dea mită…50 de euro

spot_img

Un bărbat de 40 de ani din Timişoara, membru al familiei de romi Cârpaci, este cercetat după ce i-a oferit 50 de euro unui poliţist local, ca acesta să nu sesizeze autorităţile pentru lucrări făcute fără autorizaţie la un imobil monument istoric.

mita-politist

Potrivit mediafax, un bărbat de 40 de ani este cercetat pentru dare de mită, după ce a fost prins în flagrant de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor în timp ce oferea 50 de euro unui poliţist local. Bărbatul, însoţit de concubina sa, a mers la sediul Direcţiei Poliţiei Locale Timişoara, unde i-ar fi oferit unui agent 50 de euro, pentru a nu sesiza organele de urmărire penală în cazul lucrărilor fără autorizaţie realizate de femeie la imobilul proprietate personală, considerat monument istoric. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru dare de mită.

Familia Cârpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din Timişoara, având 144 de proprietăţi – vile, case, apartamente, terenuri, garaje şi diferite spaţii -, majoritatea în zona centrală a oraşului. Printre imobilele intrate în proprietatea acestei familii se numără şi o clădire aparţinând Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu”.

Presa locală a relatat deseori despre Vişinel Stanca şi Ionelaş Cârpaci ca fiind conducătorii unor clanuri de romi care s-au îmbogăţit și au acaparat mai multe străzi din centrul oraşului, în urma unor retrocedări. Câteva sute dintre clădirile istorice, aflate în zona centrală, au fost cumpărate de romi. Iniţial, familiile de romi au cumpărat un singur apartament, iar apoi, prin ameninţări sau şicane, au determinat familiile rămase în clădire să vândă sub preţul pieţei.

S.M.