10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 21:24
No menu items!

Un institut chinez lucrează la un tratament preventiv cu anticorpi pentru COVID-19

spot_img

Shanghai Junshi Biosciences a început un studiu în stadiu incipient în China pentru a testa un tratament preventiv, cu anticorpi, împotriva COVID-19, a declarat compania într-un comunicat, duminică, transmite Reuters.

Medicamentul experimental, JS016, urmează de asemenea să fie testat pe oameni în Statele Unite în al doilea trimestru al acestui an, prin colaborarea cu Eli Lilly și Co.

Junshi se numără printre cele câteva firme biotehnologice și institute de cercetare susținute de giganți farmaceutici la nivel mondial pentru a lucra la terapii bazate pe anticorpi pentru a-i ajuta pe cei infectați cu Sars-CoV-2.

Compania speră că anticorpii dezvoltați, izolați din sângele pacienților recuperați, pot proteja, de asemenea, persoanele sănătoase cu risc ridicat de infecție, precum lucrătorii medicali și persoanele în vârstă, de la apariția virusului, a declarat Feng Hui, directorul operativ al Junshi .

Dar produsul poate fi mult mai scump decât un vaccin, un medicament preventiv mai frecvent utilizat pentru care se testează mai mulți candidați, întrucât medicamentul Junshi este de așteptat să conțină cantități mai mari de proteine ​​costisitoare într-o singură doză decât un vaccin, a spus Feng.

„Vaccinurile și anticorpii au consumatorii proprii și nu se pot înlocui”, a spus Feng într-un interviu cu Reuters înainte de anunț.

Vaccinurile sunt ieftine și potrivite pentru imunizarea la nivel național, dar persoanele în vârstă cu imunitate relativ slabă ar putea să nu aibă un răspuns la fel de robust la vaccinuri ca adulți și copii sănătoși”, a spus Feng. „Anticorpii pot proteja mai bine acei oameni de virus.”

Pentru a face acest medicament, Junshi a făcut comenzi cu furnizorii de peste mări pentru materiale și articole, cum ar fi flacoanele specializate cu 12 luni înainte de livrare, în locul celor obișnuite șase luni, de teama că focarul de virus ar perturba și mai mult logistica și va înrăutăți blocajele lanțului de aprovizionare.

Deși este nevoie de un studiu suplimentar pentru a determina cât de multe proteine ​​trebuie să pună într-o singură doză, Feng a spus că capacitatea de fabricație a lui Junshi și consumabilele cheie pe care le-au asigurat ar permite companiei să facă suficiente doze pentru a servi 100.000 de oameni „fără nicio problemă” până la sfârșitul anul, pe baza unui gram de proteine ​​într-o lovitură pentru o persoană.

„Dacă furnizarea de materiale este suficientă, ne așteptăm ca capacitatea noastră anuală să … să poată răspunde cererii de peste un milion de oameni pentru tratarea sau prevenirea infecției cu virus”, a spus Feng.

Cu toate acestea, Feng a avertizat că rămâne incert dacă pot găsi suficienți participanți care să utilizeze drogul în testele umane în stadii ulterioare, la scară mai mare.