13.9 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 8:04
No menu items!

Un cioban a murit și altul este în stare gravă, după ce un urs a atacat o stână în Harghita

spot_img

Un cioban a fost omorât de un urs, iar un altul a suferit răni grave, după ce animalul a atacat, vineri seară, o stână din județul Harghita.

Vineri seară, o stână, care se află la graniţa dintre judeţele Suceava şi Harghita, a fost atacată de un urs, care a luat o vacă şi a plecat. Doi dintre cei trei ciobani ai stânii s-au dus după urs, înarmaţi cu topoare, sperând să salveze animalul. La aproximativ 300 de metri distanţă de stână au fost atacaţi de urs. Unul dintre ciobani a fost grav rănit, fiind pur şi simplu sfâşiat în zona feţei şi toracelui.

Ciobanul rămas la stână a sunat la 112 şi bărbatul rănit a fost transportat de urgență la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

Celălalt cioban, un tânăr de 26 de ani, plecat după urs, a dispărut în pădure, iar zeci de jandarmi, pompieri, salvamontişti şi poliţişti au pornit în căutarea sa pe fondul forestier arondat județelor Suceava, Harghita și Mureș. Salvatorii au sistat căutările în timpul nopţii şi le-au reluat în dimineaţa zilei de sâmbătă.

Din nefericire, ciobanul a fost găsit mort, la aproximativ 300 de metri de locul în care el și celălalt bărbat au fost atacați. Trupul acestuia avea răni provocate de urs.

                                                                                                                Adina Silav