25.1 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 0:42
No menu items!

Un cerșetor român, de două ori erou în Franța

spot_img

Un român a devenit erou în Franța pentru a doua oară în câteva luni. După ce și-a donat toți banii sinistraților, deși dormea pe străzi, el a reușit să imobilizeze un hoț care furase un telefon.

Ion-Nelu Gioroiu, în vârstă de 52 de ani, cunoscut sub numele de Jojo, a intervenit atunci când un hoţ i-a luat telefonul mobil unei femei, care era atentă la bebeluşul ei. Românul l-a imobilizat pe infractor şi a recuperat telefonul.

Gestul său a fost lăudat atât de presa locală, cât şi pe reţelele de socializare de Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța.

“Deseori vorbim / scriem despre « oamenii mari », care fac « lucruri mari ». Jojo e român, stă la Nisa și până de curând locuia pe străzi, era ceea ce se numește în franceză un Sans Domicile Fixe. Ieri după amiaza, Jojo vede că un hoț tocmai furase telefonul unei doamne, care era atentă la un bebeluș de câteva luni. Nu ezită, fuge după hoț, îl prinde, și după o scurta încăierare, recuperează telefonul. Îl restituie doamnei și pleacă. Dar cineva îl recunoaște pe Jojo și azi avem din nou un articol în ziarul local. Iar revista presei se încheie optimist (cum nu se prea întâmplă des în această perioadă): « Jojo, un erou discret, un super-erou, un om care nu are mai nimic, dar dă totul celorlalți »”, a scris Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța.

Jojo a ajuns în atenţia opiniei publice după un gest caritabil. În toamna anului trecut, mai mulți oameni și-au pierdut viața, iar altora le-au fost inundate casele, după ce o furtună puternică a lovit Coasta de Azur.

După tragedie, mai mulţi locuitori s-au mobilizat şi au început o campanie umanitară pentru cei aflaţi în nevoie. Deși dormea sub cerul liber din Nisa, Jojo și-a donat banii pe care îi avea, 150 de euro, sinistraţilor. Gestul său a fost observat şi răsplătit chiar de primarul oraşului care i-a oferit ulterior un loc de muncă, iar o asociație de voluntari a reușit să îi găsească o locuință.