12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 17:58

Un bucureștean a obținut demolarea Pasajului Ciurel

spot_img

Lucrările la Pasajul suprateran de la Ciurel au fost finalizate în proportie de 40%. Construcția ar putea fi blocată însă, deoarece Tribunalul București a anulat pe 30 octombrie autorizația de construire a pasajului, dar decizia nu e definitivă.

Procesul a fost pornit de un proprietar din zonă, Daneș Mihai, nemulțumit de faptul că piciorul podului se înalță la câțiva metri de fereastra casei lui, iar primăria nu îl expropriază.

Mihai Daneș a câștigat în instanță, în iulie 2012, și anularea primei autorizații de construire a pasajului, emisă de municipalitate în regim de urgență, deși nu era cazul. În noiembrie 2013, sentința a devenit definitivă. Primăria a emis o altă autorizație, Daneș a atacat-o și pe aceasta în instanță, iar la începutul anului 2014 a fost emisă și cea de-a treia, în baza căreia se lucreaza acum, dar care a fost și ea anulată în urmă cu câteva zile.

Primăria Capitalei a demarat lucrările la drumul expres spre Autostrada București-Pitești în 2010, iar potrivit documentelor prezentate la vremea respectivă, artera, de 8,3 km, ar fi urmat să facă legătura între Splaiul Independenței și autostrada A1. Licitația pentru executarea lucrării a fost câștigată de către consorțiul JV Bogl – Astaldi – Euroconstruct -Tehnologica și Proiect București, termenul estimat pentru finalizare fiind de 35 luni, de la începerea lucrării, respectiv anul 2014.

Lucrările au fost oprite la câteva luni după ce au început atât din cauza litigiilor cât și din motive financiare. În 2014 au fost reluate și de atunci se lucrează în continuu. În bugetul pe anul 2015, lucrarea a primit circa 64 milioane lei. Reprezentanții municipalității spun acum că pasajul va fi gata în 2016.

Drumul expres pornește de la intersecția bd. Virtuții cu Splaiul Independenței, va merge pe lângă Lacul Morii până la intersecția cu bd. Uverturii, după care trece pe lângă stația de tratare a apei Roșu-Militari și iese din Bucuresti prin comuna Chiajna. Traversează Centura Capitalei, trece prin Comuna Dragomirești-Vale și iese în A1, la km 13, Pod Ciorogârla.