4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 19:30
No menu items!

Un britanic a pariat pe 1 milion de lire că Joe Biden câștigă alegerile în SUA

spot_img

Cineva a plasat un pariu de 1 milion de lire sterline sau 1,29 milioane de dolari, că Joe Biden va fi următorul președinte pe Betfair, cel mai mare bursă de pariuri online din lume, unde jucătorii găsesc alți jucători care se potrivesc pariurilor lor, relatează CNN.

Jucătorii din SUA nu au voie să plaseze pariuri legale la alegeri, chiar dacă pariurile sportive legale se răspândesc în mare parte a țării datorită unei hotărâri a Curții Supreme din 2018. Dar pariul pe alegerile de pe piața de pariuri legale din Marea Britanie este în creștere, configurând votul SUA pentru a fi cel mai mizat eveniment din istorie.

Identitatea pariorului, care a plasat pariul pe 29 octombrie, nu este cunoscută. Acesta ar câștiga un profit de 540.000 de lire sterline (696.170 dolari) pe lângă obținerea pariului inițial de 1 milion de lire sterline.

Pariorii au pus șansa lui Biden de a câștiga la 65%, iar șansele lui Trump la 35%. Aceasta este cota ceva mai bună pentru Trump decât cota 2 la 1 săptămâna trecută. Și este mult mai bine decât șansa de 10% de a câștiga Trump conform FiveThirtyEight.

Pariul de 1 milion de lire sterline este egalat pentru al treilea cel mai mare pariu din istoria Betfair, în spatele pariului de 1,1 milioane de lire pe jucătorul de tenis Rafael Nadal în Openul Franței din 2010 și puțin mai mult de 1 milion de lire sterline pe Floyd Mayweather Jr. în meciul său din 2017 împotriva lui Conor McGregor.

Pariorii cu bani mulți pariază de obicei pe favorit, a declarat Pete Watt, manager de relații publice pentru OddsChecker SUA, care oferă sfaturi și informații jucătorilor. Și de obicei se apropie foarte mult de evenimentul care are loc, a spus el.
“O mică diferență în cote va face o mare diferență în randamentul pariorilor cu bani mulți”, a spus el. Din această cauză, acei pariori ar putea aștepta până vor fi convinși că pot obține cele mai bune cote posibile la pariurile lor.

Pariurile curg în Betfair într-un ritm record, cu 274 de milioane de lire sterline sau 353 milioane de dolari, înregistrate până luni dimineață. Și durează câteva zile pentru ca un pariu făcut să apară în date, motiv pentru care pariul din 29 octombrie abia acum a devenit cunoscut. Așadar, parierea totală la votul din SUA este probabil cu mult peste acest nivel.

Deoarece Betfair va permite pariorilor să parieze în continuare până la declararea câștigătorului, ar putea exista zile mai multe pariuri, dacă nu chiar mai multe, pe măsură ce numărul voturilor continuă. Betfair estimează că pariul total al alegerilor prezidențiale din SUA la bursa sa va depăși 400 de milioane de lire sterline, sau de două ori mai mult decât pariul din 2016.

Pariul câștigător va fi cine devine următorul președinte, nu cine câștigă votul popular.