29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 14:01

Un bărbat din Neamț, grave probleme de sănătate după ce a luat un an Paracetamol. A vrut să prevină infecția cu Covid-19

spot_img

Un bărbat din Neamț a ajuns cu insuficiență renală severă la spital după ce, timp de un an, a luat pastile antiinflamatorii preventiv anti-COVID.

Bărbatul are 52 de ani și, de două zile, a fost transferat pe secția de Nefrologie a Spitalului Clinic Constantin Ion Parhon din Iași. El riscă să nu-și recupereze niciodată funcția renală și să rămână dependent de dializă.

Problemele de sănătate ale bărbatului au apărut după ce, timp de aproape un an, acesta a luat paracetamol și algocalmin, fără recomandare medicală, pentru că așa credea că se protejează de infectarea cu COVID.

„Acest tratament nu a fost niciodată pe lista posibilităților de prevenție anti-COVID. Din păcate, nu există niciun medicament care să ne protejeze de infecție și în general, orice medicament am lua, este bine ca măcar cu medicul de familie să discutăm, cu medicul curant, tocmai pentru a ne asigura că nu ne expunem la un risc mai mare încercând să prevenim”, a declarat medicul Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al spitalului din Iași, la Digi24.

La începutul acestui an, un bărbat din Botoşani a murit după o supradoză de paracetamol. Bărbatul a încercat să se trateze singur, acasă, de COVID-19, dar a ajuns în stare gravă la spital după ce a luat mai multe zile la rând câte două tablete de paracetamol la fiecare patru ore. Ficatul său a cedat, iar medicii nu l-au mai putut salva.