6.5 C
București
miercuri, 1 februarie 2023 - 18:41
No menu items!

Un bărbat a avut o scurgere cerebrală, după un test COVID-19

spot_img

Un bărbat din Cehia, căruia i-a curs nasul timp de 9 luni, a descoperit că simptomul nu era cauzat de alergii, cum credea, ci că lichid cefalorahidian i se scurgea din creier din cauza unui test pentru COVID-19, relatează Live Science.

Bărbatul s-a testat pentru COVID-19 cu un test antigen nazal în luna martie a anului trecut, după ce a intrat în contact cu o persoană infectată, potrivit unui studiu de caz publicat joi, în revista medicală JAMA Otolaryngology.

Testul bărbatului a ieșit negativ, dar ulterior acestuia a început să îi curgă nasul din nara dreaptă. Simptomul a persistat timp de luni de zile înainte ca acesta să meargă la medic în luna decembrie a anului trecut.

O tomografie computerizată a dezvăluit că bărbatul avea o rană la platoul cribriform, un os care separă cavitatea nazală de creier.

Acesta a fost diagnosticat cu o scurgere de lichid cefalorahidian (LCR), o afecțiune rară gravă în care lichidul care protejează creierul și măduva spinării se scurge prin nas.

Scurgerile LCR sunt periculoase deoarece ele pot crește riscul de a dezvolta meningită, o infecție a membranelor care înconjoară creierul și măduva spinării. Însă pacienții pot suferi de o scurgere LCR timp de ani de zile înainte de a dezvolta simptome periculoase.

                                                                                                                 Adina Silav