1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 3:48
No menu items!

Un băimărean și-a câștigat în instanță ieșirea din carantinta instituționalizată

spot_img

Într-un proces care a durat două zile și s-a desfășurat on-line, judecătoria Baia Mare a dispus, joi, eliberarea de îndată a unui bărbat care fusese plasat în carantină institutionalizată din cauza Covid-19, scrie Lumea Justiției. Nu sunt clare argumentele care i-au dat câștig băimăreanului în procedura ordonanței președințiale, dechisă pe secția Civilă a instanței, dar soluția nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în 5 zile de la pronunțare.

 

Sentinta a fost pronuntata joi, 18 iunie 2020, de judecatorul Cosmin Cristian Pop de la Judecatoria Baia Mare, in dosarul 5354/182/2020, in care Ioan Longa a actionat in judecata Directia de Sanatate Publica a Judetului Maramures si Centrul Judetean de Coordonare si conducere a Interventiei Maramures din MAI, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Gh. Pop de Basesti” al judetului Maramures.

Astfel, prin ordonanta presedintiala, Judecatoria Baia Mare a decis: “Incetarea de indata a masurii carantinarii institutionalizate instituite impotriva reclamantului incepand cu data de 13.06.2020 si, in consecinta, punerea acestuia in stare de libertate. Executorie”.