21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:55
No menu items!

Moarte suspectă în București: Un cleric, fost judecător implicat într-un dosar de corupție la Teheran, a căzut de la etaj

spot_img

Un bărbat a murit, vineri, după ce a căzut de la etajul unui hotel din centrul Bucureştiului. Bărbatul este de origine iraniană, Gholam Rreza Mansouri, bănuit  că a ordonat, ca judecător, arestarea în masă a jurnaliştilor, era acuzat de regimul de la Teheran de luare de mită în valoare de jumătate de milion de euro.

Iranianul se afla toiul unei proceduri de extrădare, care urma să se judece în 10 iulie, la Curtea de Apel Bucureşti. Organizaţia Reporteri fără Frontiere a cerut României să nu-l deporteze, pentru a răspunde acuzaţiilor referitoare la arestarea a 20 de jurnalişti în 2013, scrie news.ro.

”Astăzi, la ora 14:30, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată prin apel pe 112, de către recepţia unui hotel, cu privire la faptul că un bărbat, ce era cazat într-o camera, a căzut de la un etaj superior, decedând”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti  pentru stabilirea împrejurărilor prin care s-a produs evenimentul.

Mansouri a fost reținut de poliţie şi dus în faţa judecătorilor pe 12 iunie, în baza mandatului de urmărire prin Interpol. Curtea de Apel Bucureşti l-a eliberat din arestul Poliţiei şi l-a plasat pe Gholam Reza Mansouri sub control judiciar.