9.8 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 18:33
No menu items!

Un autocar cu români a ars în Ungaria VIDEO

spot_img

incendiu_autocar

Un autocar la bordul căruia se aflau 44 de cetăţeni români care mergeau în Germania a ars, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Ungaria. Șoferii şi pasagerii au scăpat nevătămaţi şi au ajuns duminică seara, cu un alt autocar, la destinaţie.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, luni, că la bordul unui autocar aflat în tranzit pe teritoriul Ungariei, care transporta 44 de cetăţeni români spre Germania, a izbucnit un incendiu, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Șoferii şi toţi pasagerii au evacuat autocarul nevătămaţi, iar, ulterior, au fost cazaţi de autorităţile ungare în clădirea unei şcoli din apropiere. Incidentul a avut loc în zona localităţii Lebeny din nord-vestul Ungariei.

Firma transportatoare a trimis un autocar de rezervă, care a ajuns la faţa locului duminică dimineaţă, pentru a prelua cetăţenii români şi a-i transporta la destinaţie.

Autocarul de rezervă a pornit spre Germania imediat după înmânarea unui proces-verbal constatator din partea poliţiei locale, iar în seara aceleiaşi zile toţi cetăţenii români au ajuns cu bine la destinaţie, au arătat oficialii MAE.

Potrivit MAE, cauza incendiului nu a putut fi încă stabilită, existând însă indicii cu privire la o defecţiune tehnică. Focul a distrus majoritatea bagajelor pasagerilor, precum şi documentele de călătorie ale unei familii rezidente în Germania. Aceasta îşi va reînnoi paşapoartele la cel mai apropiat consulat român din Germania.

Ambasada României la Budapesta a intervenit imediat pe lângă autorităţile ungare locale pentru acordarea asistenţei necesare în favoarea cetăţenilor români, cărora li s-au creat condiţii de odihnă şi li s-a servit o masă caldă, a mai precizat MAE.

R.D.