12.4 C
București
luni, 27 mai 2024 - 6:22
No menu items!

Uite moţiunea, nu e moţiunea

spot_img

Gheorghe Ialomiţianu, fostul ministru al Finanţelor, a anunţat că PDL va depune până  la urmă o moţiune simplă pe buget, prin care solicită depunerea bugetului pe 2013 până la 1 noiembrie. Nu mai departe de săptămâna trecută, parlamentarii PDL anunţau că vor depune o moţiune simplă pe buget, dar peste noapte s-au răzgândit şi au renunţat. Dacă nu se vor răzgândi din nou, reprezentanţii PDL din Parlament sunt pregătiţi să depună moţiunea săptămâna aceasta.

„Cât de incompetent poate fi cineva care face rectificare şi se plânge apoi că nu are bani?”, a spus Ialomiţianu, referindu-se la declaraţii recente ale premierului Ponta pe problema bugetului. În opinia sa, Ponta  a distrus tot ce a construit anul trecut Guvernul PDL. Potrivit lui Ialomiţeanu, cea mai proastă decizie a Guvernului actual a fost rectificarea bugetară. „A tăiat două miliarde de lei de la investiţii în infrastructura rutieră, a pus în pericol funcţionarea unor companii, a pus în pericol locurile muncă. A tăiat 500 de milioane de lei din bugetul de asigurări sociale, a tăiat 250 de milioane de la învăţământ”, a precizat fostul ministru de Finanţe.

Pe de altă parte, el a susţinut că prăbuşirea Leului este cauzată de neguvernarea Ponta. „Circul politic din iulie şi august ne-a dus la scăderea leului în raport cu euro. A fost cea mai mare scădere a leului în ultimii 5-6 ani”, a subliniat Ialomiţianu. El a precizat că prin moţiune se va cere depunerea bugetului de stat pentru anul 2013 înainte de alegeri, termenul fiind 1 noiembrie.  El reaminteşte şi faptul  că, potrivit Legii privind finanţele publice, bugetul trebuie să fie depus până în data de 15 octombrie al anului în curs pentru anul următor. „Bugetul ar fi momentul adevărului pentru USL, pentru că se pune capăt minciunilor privind promisiunile făcute – scăderea TVA la alimente de la 24 la sută la 9 la sută, creşterea pensiilor de la 1 ianuarie 2013, scăderea impozitului pe venit de la 16 la 8 8 la sută şi acordarea unor ajutoare sociale”, a spus fostul ministru.

Ponta: PDL a făcut două moţini şi s-au făcut de râs cu amândouă

„Au făcut două moţiuni, s-au făcut de răs cu amândouă, nu doar că nu au avut niciun argument de critică, ci pentru că ne-au dat nouă ocazia să le aducem aminte oamenilor ce au făcut ei rău şi pe educaţie şi pe agricultură. Am văzut că nu au votat nici măcar deputaţii PDL moţiunile lor. Eu regret, de abia aş fi aşteptat să fie o moţiune pe buget, să îl iau pe domnul ministru Georgescu puţin la rost să vă spună câte găuri şi câte hoţii a moştenit la ministerul de Finanţe. Sper să facă greşeala să facă această moţiune, pentru că va fi un moment extraodinar pentru PDL, cred că se duc sub 10%”, a spus, în replică, Victor Ponta. El a declarat, săptămâna trecută, că regretă faptul că democrat-liberalii au decis să-şi retragă moţiunea simplă pe buget, afirmând că speră ca PDL să facă până la urmă această greşeală care ar aduce formaţiunea la un scor electoral de sub 10%. (A.M)