3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 21:13
No menu items!

UE va relua negocierile de aderare cu Turcia

spot_img

UE va relua negocierile de aderare cu Turcia

Uniunea Europeană a decis hotărât marți să reia negocierile de aderare cu Turcia, dar a amânat noua rundă de discuţii cu cel puţin patru luni, informează Reuters.

Germania a solicitat amânarea deschiderii unei noi runde de negociere, care era prevăzută pentru miercuri, în urma modalității în care guvernul de la Ankara a gestionat protestele antiguvernamentale din ultimele săptămâni.

Având în vedere reprimarea, recentă, a unor manifestaţii împotriva puterii, anunţarea oficială a negocierilor va avea loc abia la toamnă, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei irlandeze.

Relațiile dintre cele două țări au devenit tensionate ca urmare a reacțiilor oficialilor de la Ankara provocate de împotrivirea Germaniei în ceea ce privește continuarea negocierilor de aderare cu Turcia.

Egemen Bagis, ministrul turc al afacerilor europene a cerut joi cancelarului Angela Merkel să nu facă din aderarea Turciei la UE o temă de politică internă germană în perspectiva alegerilor din luna septembrie, afirmaţie în urma căreia ambasadorul turc la Berlin a fost convocat la Ministerul de Externe german.

 

C.I.