12.1 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 14:44
No menu items!

UE aprobă taxiurile zburătoare

spot_img

Lilium este o companie din Germania care produce taxiuri zburatoare. Start-up-ul nemțesc a primit aprobarea de reglementare pentru a proiecta si opera vehiculele sale electrice cu decolare si aterizare vertical in Uniunea Europeană.

Acest pas reprezintă o realizare semnificativă pentru industrie, evidențiind angajamentul în dezvoltarea vehiculelor aeriene electrice și deschiderea unui drum către comercializarea revoluționarului Lilium Jet.

Lilium se concentrează pe calatoriile interne între orase cu vehiculele sale și are capacitatea de a parcurge 300 de kilometri pe ora după o singura încarcare, ceea ce reprezintă distanța echivalentă unei călătorii de la Londra la Manchester în Regatul Unit.

Anul viitor, la Paris, vor fi testate mai multe taxiuri zburatoare. Se va organiza în capitala Frantei un circuit special pentru aceste teste, în ciuda cricitilor venite de la organizatțile de mediu, care considera ca aceste mici aeronave sunt prea zgomotoase și consumă prea mult pentru o calatorie de două persoane. In timpul testelor, biletele ar putea fi vândute cu prețuri între 100 si 300 de euro pentru o călătorie cu un taxi zburător.

Compania a fost fondată in 2015 de patru prieteni de la Universitatea din Munchen din Germania și vrea să lanseze zboruri comerciale până în anul 2025.

 

Amalia C.