15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 2:28
No menu items!

UE alocă 266 mil. € din Fondul de coeziune pentru 4 proiecte de infrastructură din România

spot_img

Comisia Europeană a anunțat alocarea a 266 de milioane de euro din Fondul de Coeziune al UE pentru investiții în patru mari proiecte de infrastructură şi de gestiune a apei din România.

Cele patru proiecte:

  • În judeţul Botoşani, 47 de milioane de euro vor fi investite pentru a extinde, moderniza şi asana sistemul actual de distribuţie a apei potabile şi a tratamentului apelor uzate, de care vor beneficia aproape 187.000 de persoane.
  • În judeţul Ilfov, UE va investi 196,5 milioane de euro pentru a curăţa şi ameliora sistemul de colectare a apelor uzate pentru 1,5 milioane de persoane, cuprinzând mai ales extinderea staţiei de tratare a apelor din oraşul Glina, şi a lucrărilor de ameliorare a canalizărilor din această aglomerare urbană.
  • În județul Hunedoara, 11,5 milioane de euro vor fi utilizaţi pentru a extinde şi renova reţeaua de distribuţie a apei potabile pentru 175.000 de locuitori.
  • În judeţul Timiş, aproape 11 milioane de euro vor servi la reînnoirea reţelei de distribuţie şi tratare a apelor pentru 22.000 de persoane.

V.B.