13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 14:49
No menu items!

Ucrainenii au distrus un depozit petrolier din Lugansk, folosit de armata rusă. VIDEO

spot_img

Forţele armate ucrainene au atacat duminică noaptea cu drone un depozit petrolier din regiunea Lugansk, aflată sub ocupaţie rusă. Depozitul a fost distrus, potrivit mai multor surse concordante.

Autorităţile instalate de Moscova au transmis că atacul a provocat un incendiu, care a fost stins, şi nu s-au raportat victime.

Un reprezentant al administrației Ucrainei a afirmat că explozia a fost puternică, trezind din somn mii de locuitori din zonă.

Ucraina folosește drone din ce în ce mai performante, dar și sisteme de artilerie și de rachete furnizate de statele ocidentale pentru a distruge infrastructura militară pe care Rusia o folosește în spatele frontului pentru a sprijini acțiunile ofensive.

În paralel, craina a comunicat că a doborât duminică noaptea 18 drone şi o rachetă rusească. Apărarea antiaeriană ucraineană s-a confruntat cu 23 de drone şi cu o rachetă Kh-59, a comunicat aviaţia militară într-un comunicat de luni dimineaţă. Atacul rusesc a vizat regiunile Herson şi Nikolaev din sudul Ucrainei şi Ivanov-Frankivsk, Hmelniţki şi Lvov din vest. Dronele care nu au fost doborâte au lovit în raioanele Herson şi Berislav din sud, pe malul Niprului, provocând daune la un centru cultural şi la un magazin.

V. B.