2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:41
No menu items!

Ucraina: Lupte intense în apropiere de Slaviansk, soldate cu victime

spot_img

ucraina2

Lupte intense aveau loc, luni dimineaţa, în apropiere de Slaviansk (est) şi există victime, a anunţat ministrul ucrainean de Interne Arsen Avakov, într-o declarație făcută presei în apropierea teatrului de operațiuni, relatează France Presse.

Ministrul, care se află la un punct de control situat la aproximativ şase kilometri de locul luptelor, nu a precizat cărei tabere îi aparţin victimele și nici numărul acestora.

Luptele au început în urmă cu aproximativ două ore, potrivit unui reporter AFP în teren, care a văzut ambulanțe circulând în zonă.

La Slaviansk, bastion al rebelilor separatiști proruși, „se duce un război împotriva țării noastre”, a declarat ministrul, subliniind că „misiunea sa este de a-i elimina pe teroriști”.

„Singura tactică este de a avansa încetul cu încetul spre centrul” Slavianskului, a adăugat el, precizând că „nu există o soluție militară, aceasta trebuie să fie una politică”.

Potrivit AFP, șeful Gărzii Naționale, Stepan Poltorak, prezent și în teren, a declarat: „Adversarii noștri sunt bine instruiți și bine echipați”, „ei s-au blocat în centrul Slavianskului. Drumurile (din zona de luptă) sunt închise, nu lăsăm civili. Ei fac totul pentru a ne forța să recurgem la armele grele, dar nu vom face aceasta pentru a proteja populația”.

C.A.