17 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 18:10
No menu items!

Twitter discriminează clienții Apple care sunt taxați mai mult pentru obținerea bifei albastre

spot_img

Twitter va relansa o versiune a serviciului său de abonament Twitter Blue, luni, la un preț mai mare pentru utilizatorii Apple, a anunțat compania într-un tweet, notează Reuters.

Compania a precizat că serviciul le va permite abonaților să editeze tweet-uri, să încarce videoclipuri 1080p și să obțină o bifă albastră după verificarea contului, pentru 8 dolari pe lună prin intermediul web, dar pentru 11 dolari pe lună prin intermediul Apple iOS.

Twitter nu a explicat de ce utilizatorii Apple sunt taxați mai mult decât ceilalți, dar au existat informații în presă potrivit cărora compania căuta modalități de a compensa taxele percepute în App Store, magazinul Apple.

Twitter a lansat inițial Twitter Blue la începutul lunii noiembrie, înainte de a o întrerupe pe măsură ce conturile false s-au înmulțit. Apoi a fost programat să fie relansat pe 29 noiembrie, dar a fost amânat.

Elon Musk, care a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în noiembrie, a enumerat luna trecută, într-o serie de tweet-uri, diverse nemulțumiri față de Apple, inclusiv taxa de 30% pe care producătorul iPhone o percepe dezvoltatorilor de software pentru achizițiile din aplicații.

El a acuzat atunci Apple că a amenințat că va bloca Twitter din magazinul său de aplicații și a mai spus că producătorul iPhone a oprit publicitatea pe platforma de socializare a celui mai bogat om din lume.

.Cu toate acestea, după o întâlnire ulterioară cu directorul general al Apple, Tim Cook, el a scris pe Twitter că neînțelegerea legată de eliminarea Twitter din magazinul de aplicații al gigantului american a fost rezolvată.

D.Constantin